Terug naar overzicht

Groep 8-leerlingen ervaren hoe hun Rijnlands er straks uit kan zien!

21-10-2024

‘Hoe ziet jouw Rijnlands er straks uit?’ Die vraag stellen we aan leerlingen van groep 8 en we laten daarbij zien dat ze hun Rijnlands deels zelf kunnen kiezen. Zo’n 550 basisschoolleerlingen kwamen op donderdag 17 oktober samen met klasgenoten bij RLS-Experience om te ervaren hoe het als leerling op het Rijnlands Sassenheim is. Er werden lessen geschiedenis, aardrijkskunde en science gegeven. Ook konden de leerlingen kiezen tussen sport, kunst en DigiSkills. Zo konden de leerlingen een goed gevoel krijgen bij het Rijnlands.

“Ik heb voor sport en DigiSkills gekozen”, vertelt Maarten. “Dat was super, bij sport gingen we kickboksen, archery tag en basketbal doen. Archery tag vond ik het gaafst. Je moest wel goed opletten maar het lukte! Bij DigiSkills heb ik met een vriendje een autorobotje laten rijden, we moesten eerst op de Ipad een programmaatje maken, ook superleuk om te doen!”
Marie koos voor kunst: “Bij kunst maakte ik met drie vriendinnen eerst sjablonen en die gebruikten we voor ons kunstwerk, net zoals streetartkunstenaars dat doen. Ons kunstwerk mocht mee en mag in de klas hangen! Jammer dat de dag zo snel voorbij was.”
 
In de pauze kregen de leerlingen een flesje water en een heerlijke warme muffin.

“Ook aan de leerkrachten hebben we gedacht”, vertelt Bas Lürsen, afdelingsleider van klas 1. “Zij konden een rondleiding krijgen en hoorden over de laatste ontwikkelingen op het RLS. We vertelden over ons praktijkvak voor mavo en havo en lieten het praktijklokaal zien. Ook ander nieuws deelden we met hen, zoals de mogelijkheid om LO2, dat is gym, als eindexamenvak te doen en de begeleiding van onze leerlingen. We kijken terug op een heel geslaagde dag!”

’s Avonds kwamen ouders naar school om te ervaren wat hun kind overdag had meegemaakt. Ook zij konden kiezen, rond een aantal thema’s zoals ‘mavo op het RLS’, ‘meer met sport’, ‘aardrijkskunde’ en ‘ondersteuning’ werden presentaties aangeboden.